Veelgestelde vragen.

We helpen je graag! Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons op via info@waiole.com.

Goed voor jezelf, goed voor de planeet

Wat zit er niet in de verzorgingsproducten van Wai'Ole?

Net zoals wij niet onnodig water van A naar B brengen, voegen wij ook geen onnodige stoffen toe aan onze producten. Dus bij ons geen:

  • Microplastics: deze minuscuul kleine plasticdeeltjes vervuilen onze oceanen, onze voedselketen en dus onze gezondheid.
  • Parabenen: ook zonder deze conserveringsmiddelen die in verband worden gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, kun je lang genoeg van onze producten genieten.
  • Sulfaten: wij willen je huid en haar voeden, niet uitdrogen. Dus voegen we geen sodium lauryl sulfate (SLS) and sodium laureth sulfate (SLES) toe.
  • Kleurstoffen: wat heb je aan een kleurtje als je het toch weer wegspoelt? Precies. En daarbij zorgen sommige kleurstoffen voor huidirritatie en allergische reacties.
Wat zijn microplastics?

De naam zegt het al: superkleine plasticdeeltjes. Ze duiken op in allerlei verzorgingsproducten, denk aan scrubs, tandpasta en lotions. Maar ze zitten ook in schoonmaakspullen en cosmetica. Microplastics worden onder andere gebruikt om de boel op te fleuren of om producten beter smeerbaar te maken.

Maar het probleem is dat die kleine stukjes plastic in de natuur eindigen. Ze zijn zo klein dat ze niet goed worden gefilterd tijdens het zuiveren van water en belanden hierdoor in onze oceanen, rivieren en meren. Dat is niet alleen slecht voor het zeeleven, maar ook voor onze gezondheid. Microplastics kunnen namelijk op deze manier in onze voedselketen terechtkomen. En helaas hebben onderzoekers ook al plastic ontdekt in menselijk bloed en organen.

Gelukkig kunnen wij daar iets aan doen. Want in geen van de Wai'Ole producten vind je microplastics. Of andere schadelijke stoffen voor jou, of de natuur. Zo zorgen we voor een schonere planeet, terwijl je geniet van rijk en zijdezacht schuim voor je huid, haar en handen.

Zijn jullie producten vegan?

Onze producten zijn 100% vegan. Het betekent dat onze producten geen enkel dierlijk ingrediënt bevatten en ook niet op dieren worden getest. Wij vinden het belangrijk verzorgingsproducten aan te bieden, die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de dieren en de planeet.

Wat doe ik met de lege tube?

Wij doen niet aan wegwerpplastic en verpakken onze powder refills in glazen tubes. Deze kun je gewoon in de glasbak gooien. Het dopje kan bij het PMD-afval.

Maar je kunt de tube ook hergebruiken. Als bloemenvaasje of klein bewaarpotje bijvoorbeeld. Heb je een ander creatief idee? Deel dit dan via social media met #waiolewecycle. Vinden we leuk!

Zijn de tubes en verpakkingen recyclebaar?

Absoluut! Bij Wai'Ole hechten we veel waarde aan duurzaamheid, dus onze tubes en verpakkingen zijn zeker recyclebaar. We streven ernaar om milieuvriendelijke keuzes te maken in al onze producten, inclusief de verpakkingen.

Onze tubes zijn gemaakt van glas. Dit betekent dat je de lege tubes gewoon in de glasbak kunt gooien. De kartonnen verpakkingen kunnen gewoon bij het oud-papier.

Hoe gebruik ik Wai'Ole?

Hoe maak ik Wai’Ole verzorgingsproducten klaar?

Het is simpel. Binnen een paar stappen geniet je van rijk en zijdezacht schuim.

  1. Kies je favoriete product
  2. Vul de Wai'Ole dispenser met water
  3. Voeg de powder refill toe
  4. Even schudden en wacht daarna een half uurtje
  5. Gebruik het zoals je gewend bent
Kan ik ook mijn eigen dispenser gebruiken?

De Wai'Ole dispenser is zo ontwikkeld dat er rijk en zijdezacht schuim uitkomt nadat je het water en poeder gemengd hebt. Bij het gebruik van een normale zeep dispenser is dit waarschijnlijk niet het geval.

Kan ik de Wai’Ole powder refill ook zonder water gebruiken?

Jij wilt toch ook genieten van het zijdezachte schuim? Daarom raden wij je aan om de power refills te mengen met water en deze niet direct op je huid te smeren.

Moet ik het hele buisje van de powder refill in een keer gebruiken?

Voor de beste verhouding tussen water en poeder, gebruik je het hele buisje in een keer. Zo ben jij verzekerd van het zachtste schuim en de beste verzorging voor je huid, haar en handen.

Maak ik Wai’Ole foam met koud of warm water?

Om het poeder van Wai’Ole goed te kunnen laten oplossen kun je het beste lauw warm water te gebruiken. Op die manier krijg je het beste schuim en kun je snel genieten!

Bestellingen en retouren

Wat zijn de verzendkosten?

Bij bestellingen vanaf €25,- rekenen wij geen verzendkosten. Kom je niet aan dat bedrag, dan zijn er verschillende opties.

Onze powder refills versturen we in een compact doosje dat door de brievenbus past. Zo houden we de verzendkosten laag (€3 voor NL/BE) en hoef jij niet thuis te blijven voor het aannemen van het pakketje.

Wat zijn de levertijden?

We streven naar een snelle verwerking van je bestelling, zodat je je aankoop binnen enkele werkdagen kunt verwachten. Mocht er vertraging optreden, dan informeren we je tijdig. We houden je ook graag op de hoogte van de status van je bestelling, zodat je altijd weet wanneer je het kunt verwachten.

Hoe kan ik een aankoop retourneren?

Bij Wai'Ole doen we ons best om je de beste kwaliteit en service te bieden. Maar soms kan het voorkomen dat je een product wilt retourneren. Geen zorgen, we begrijpen dat en we willen het retourproces zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken voor jou.

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst retourneren voor een volledige terugbetaling. Stuur het product terug in de originele verpakking en in dezelfde (ongebruikte) staat als waarin je het hebt ontvangen. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Om het retourproces te starten, neem je gewoon contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder en geven je alle informatie die je nodig hebt.

Wanneer wij het product terug hebben ontvangen, storten wij het aankoopbedrag incl. de eventuele verzendkosten van je bestelling binnen 14 dagen terug.

Welke betaalmethodes zijn er beschikbaar?

Bij onze webshop bieden we diverse veilige betaalmethodes aan. Betaal eenvoudig met iDEAL, digitale portemonnees zoals PayPal en Apple Pay of je creditcard.